Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού (ΚΙΠΕ) Ευρυτανίας

Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας από την αρχαιότητα έως σήμερα!

Ο σύγχρονος εξοπλισμός και οι διαδραστικές εφαρμογές του ΚΙΠΕ μας ταξίδεψαν στο χώρο και στο χρόνο, κάνοντάς μας να νιώσουμε κ εμείς κομμάτι της παλαιότερης αλλά και της σύχρονης ιστορίας της Ευρυτανίας.

Μουσειακά εκθέματα, οθόνες αφής, βίντεο, μακέτες, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας περιλάμβανε το πρόγραμμα της ξενάγησης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στο τέλος, οι υπεύθυνοι του μουσείου θέλοντας να ανταμείψουν τους μαθητές μας για το ενδιαφέρον τους, έφεραν υλικά για να φτιάξουν το δικό τους ψηφιδωτό, δραστηριότητα που κέρδισε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!

Στην έξοδό μας από το ΚΙΠΕ μας περίμενε μια έκπληξη! Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Τασιός Αριστείδης έφτασε στο χώρο του μουσείου προκειμένου να χαιρετήσει τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καρπενησίου και να συζητήσει μαζί τους για την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στο χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τασιό Αριστείδη, το προσωπικό και τους υπεύθυνους του ΚΙΠΕ για τη φιλοξενία τους…η σημερινή επίσκεψη άφησε τις ωραιότερες αναμνήσεις στο σχολείο μας…