Διήμερη Εκδρομή, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος

Η εκδρομή μας είχε σκοπό την βιωματική εκπαίδευση, την αυτονομία ,την αυτοεξυπηρέτηση, την ανάπτυξη της αίσθησης της ευθύνης, την ενημέρωση, τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση των μαθητών επί των διαφόρων θεμάτων καθώς και την διασκέδαση τους.

 

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το μουσείο φυσικής ιστορίας στην Καλαμπάκα όπου είδαν πάρα πολλά άγρια ζώα του πλανήτη μας. Επίσης είδαν και ενημερώθηκαν για όλα τα είδη μανιταριών που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο για το ποια είναι βρώσιμα και ποια όχι.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα
Επισκεφθήκαμε την πόλη της Λάρισας όπου περιηγηθήκαμε στην πόλη , είδαμε το αρχαίο θέατρο και στη συνέχεια πήραμε το γεύμα μας σε κατάστημα της περιοχής.
Φτάσαμε στον Βόλο το απόγευμα όπου τακτοποιήσαμε τις αποσκευές μας στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στη πόλη και στα καταστήματα της όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν αγορές της αρεσκείας τους.
Την επομένη ημέρα μείναμε στο βόλο έως το μεσημέρι όπου επισκεφτήκαμε το καφέ ΑμεΑ που λειτουργεί στον Βόλο και στην συνέχεια ξεκινήσαμε την επιστροφή για το Καρπενήσι.

24-25/5