“ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα σχολικής δραστηριότητας “Το Γεφύρι του Κόσμου”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τρεις μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν το μάθημα της αισθητικής αγωγής στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου σε συνεργασία με ένα τμήμα της Β΄ και ένα τμήμα της Γ΄ Γυμνασίου, με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και των δύο σχολείων να αλληλοεπιδρούν τακτικά, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, δουλεύοντας αποκλειστικά με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο.  Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές βίωσαν πολλαπλά οφέλη, που αφορούσαν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της θετικής αυτοεικόνας τους, καθώς και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησής τους.

Το πρόγραμμα στόχευσε στη συμπεριληπτική εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας, οπότε και πέτυχε το σκοπό του, εφόσον αναπτύχθηκαν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και εκπαιδευτικών και εφαρμόστηκαν καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας.

Ενδεικτική δράση του προγράμματος υπήρξε ο σχεδιασμός και η ζωγραφική των τοίχων του κυλικείου του 2ου Γυμνασίου από τους μαθητές των δύο σχολείων.