ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

01/02/2017 Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε το «Αττικό Πάρκο», τα εμπορικά κέντρα «Μc Arthour» και «Smart Park» και περπατήσαμε στους δρόμους της Αθήνας στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

02/02/2017 Τη δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε το Μουσείο «Κανελλόπουλου», το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, την Ακρόπολη, περπατήσαμε στην περιοχή της Πλάκας και τέλος επισκεφθήκαμε το εμπορικό κέντρο «The Mall».

 

 

03/02/2017 Την Τρίτη ημέρα επισκεφθήκαμε το Πλανητάριο και το Μουσείο Θερμοπυλών και επιστρέψαμε στο Καρπενήσι.

 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους, όπου επιδιώχθηκε να καλλιεργήσουν οι μαθητές μας τις γνώσεις τους μέσω της βιωματικής μάθησης.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη μας στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο», οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα διάφορα είδη ζώων που φιλοξενούνται στο χώρο και να συλλέξουν πληροφορίες για αυτά.

Κατά την επίσκεψή μας στο μουσείο «Κανελλόπουλου» οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το αρχαίο θέατρο και μέσα από βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές διδάχθηκαν για τα μέρη του αρχαίου θεάτρου, τους υποκριτές και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν (προσωπεία, ενδύματα, μουσικά όργανα). Απέκτησαν την εμπειρία της πραγματικής μορφής ενός αρχαίου θεάτρου με την επίσκεψή τους στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου μαθαίνοντας παράλληλα για τις παραστάσεις που τελούνταν στο χώρο. Στη συνέχεια με την επίσκεψή μας στο βράχο της Ακρόπολης οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, παρατήρησαν, συζήτησαν και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους με στοιχεία που αφορούν τους ναούς της Ακρόπολης.

Ακόμη, με την επίσκεψή μας στο Πλανητάριο οι μαθητές ανέπτυξαν το λεξιλόγιό τους με νέους όρους και επέκτειναν τις γνώσεις τους σε ότι αφορά τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα.

Τέλος, επισκεφτήκαμε το μουσείο Θερμοπυλών, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσω βίντεο και διαδραστικών δραστηριοτήτων, να αναπτύξουν τις ιστορικές τους γνώσεις γύρω από τη μάχη των Θερμοπυλών.

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

Στόχος της δράσης αυτής ήταν, τα παιδιά να βρεθούν έξω από το οικογενειακό  προστατευμένο  περιβάλλον, χωρίς την συνοδεία γονέων, με απώτερο σκοπό να αισθανθούν υπεύθυνα και αυτόνομα.

Τα  παιδιά έζησαν και γνώρισαν πράγματα που δεν είχαν ξανασυναντήσει. Δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν πως λειτουργούν ως άτομα αλλά και σαν ομάδα έξω από το σχολικό περιβάλλον. Βίωσαν χαρά και ικανοποίηση, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες μέσο αυτής της βιωματικής εμπειρίας. Ενθαρρύνθηκαν στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων ενώ προωθήθηκε το πνεύμα συνεργασίας.  Επιπλέον  βελτίωσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες με απώτερο σκοπό την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη μας στους Aαρχαιολογικούς χώρους οι μαθητές ήρθαν πιο κοντά στην αρχαία ιστορία της χώρας μας δεδομένου ότι για πρώτη φορά βρεθήκαν σε αυτούς. Άκουγαν προσεκτικά τις επεξηγήσεις που έδιναν οι αρχαιολόγοι και σεβόντουσαν τους κανόνες τους κάθε χώρου, δεν  άγγιζαν και  ακολουθούσαν τις οδηγίες που τους δίνονταν.

Κατά την επίσκεψή μας στο «Αττικό Πάρκο» οι μαθητές μας βίωσαν μια πρωτόγνωρη  εμπειρία βλέποντας άγρια ζώα απ’ όλο τον κόσμο που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους και γενικά έδειξαν σεβασμό στους κανόνες του πάρκου.

Τα γεύματα των μαθητών μας έγιναν στους χώρους των δράσεων, όπου οι ίδιοι είχαν την δυνατότητα, με δική τους πρωτοβουλία να επιλέξουν το γεύμα τους, έτσι ώστε να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται.

Κατά την περιήγησή μας στην αγορά, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν εμπορικά καταστήματα, όπου αγόρασαν, με την επίβλεψη των συνοδών καθηγητών τους, προσωπικά αντικείμενα που ήθελαν και εξασκήθηκαν στο πώς να διαχειρίζονται τα χρήματα τους.

Οι μαθητές μας στο ξενοδοχείο κατά τις δύο διανυκτερεύσεις, έμαθαν να αυτοεξυπηρετούνται και να χρησιμοποιούν σωστά τις διάφορες παροχές του ξενοδοχείου (κανόνες υγιεινής, πρωινό, ώρες κοινής ησυχίας κ.ά) με απόλυτη επιτυχία.

Βάσει των παραπάνω αποδεικνύεται ότι τα παιδιά μας έδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο έξω από το πλαίσιο του οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  ΕΕΕΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

1/2/2017

7:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ( ΠΕΤΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ)

ΣΤΑΣΗ ΛΑΜΙΑ (ΠΑΣΙΑΚΟΣ) ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

12:30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

13:45 ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

15:30 ΔΕΛΦΙΝΙΑ  ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

17:00 SMART PARK – MC ARTHOUR

18:00 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PARNON

19:30 ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΕΡΜΟΥ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)ΦΑΓΗΤΟ

22:00: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

2/2/2017

7:20  ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

9:00  ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ(ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ)

10:00 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

12:00 ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

14:00 ΓΕΥΜΑ

16:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

18:00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ MALL

20:00 ΦΑΓΗΤΟ

22:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

3/2/2017

7:20 ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

9:30 ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

10:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

14:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

15:00 ΦΑΓΗΤΟ

17:30 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ