“ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ”

Το σχολείο μας…πήρε τα βουνά!!

Συνεχίζουμε για άλλη μια χρονιά τη συνεργασία μας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, συμμετέχοντας ενεργά στα προγράμματά του!

“Τα Ψηλά Βουνά” είναι το πρώτο από αυτά και υλοποιήθηκε σήμερα στο Παλαιό Μικρό χωριό Ευρυτανίας. Οι δραστηριότητες  εξελίχθηκαν στη διάρκεια μιας περιβαλλοντικής διαδρομής, που περιλάμβανε πεζοπορία, γνωριμία με το δασικό οικοσύστημα, τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου, ακρόαση των ήχων της φύσης, αναζήτηση για φωλιές ζώων και υπαίθρια παιχνίδια!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιλέχθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείο μας στο διεθνές δίκτυο “Μαθαίνω για τα δάση” της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Μαζί μας είχαμε τη χαρά να μας συνοδεύσουν εκπαιδευτικοί από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καμαρίων, που επισκέφθηκαν το σχολείο μας για ανταλλαγή καλών πρακτικών και δικτύωση των δύο σχολείων.

 

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κοπανάκη που για άλλη μια φορά γέμισε την ημέρα μας με εμπειρίες και εικόνες που θα μας μείνουν αξέχαστες!

Αυτοί είναι κάποιοι από τους θησαυρούς που πήραμε μαζί μας φεύγοντας από το δάσος για να συνεχίσει η διερεύνηση στο σχολείο μας!