“ΠΕΡΙΠΑΤΩ ΚΙ ΕΥΦΡΑΙΝΟΜΑΙ Μ’ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ…”

Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη φύση!

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο εθνικό πρόγραμμα “Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου” της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου και λάβαμε μέρος στο πρόγραμμα “Περιπατώ κι ευφραίνομαι μ ‘αρώματα της φύσης”.

Σκοπός του προγράμματος ήταν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να γνωρίσουν οι μαθητές τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους αρχαίους χρόνους και «ευφραίνουν» τον άνθρωπο, καθώς και την ασφαλή χρήση τους για υγεία και ευεξία.

Το κατάλληλο μέρος για την υλοποίηση της δράσης ήταν οι Γοργιανάδες Ευρυτανίας, εκεί όπου η φύση προσφέρει απλόχερα τα δώρα της!

Η δράση ξεκίνησε με βιωματικό αισθητηριακό εργαστήριο για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, και  τα αιθέρια έλαια και συνεχίστηκε με εργαστήριο φύτευσης και αναπαραγωγής στον αρωματόκηπο, όπου πειραματιστήκαμε και με την κομποστοποίηση!

Τέλος, περιηγηθήκαμε στο κοντινό δασικό μονοπάτι, όπου βιώσαμε με όλες μας τις αισθήσεις την ομορφιά της φύσης, απολαύσαμε τον καθαρό αέρα και χαλαρώσαμε με τον ήχο του τρεχούμενου νερού από το ποτάμι που συναντήσαμε!

Υπεύθυνη του προγράμματος και συνοδός μας για σήμερα ήταν η κυρία Μαρία Κατσογιάννη και την ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μας μετέδωσε και τις στιγμές αναζωογόνησης που μας πρόσφερε!