ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Τη σημερινή ημέρα την περιμέναμε πολύ καιρό!

Μπορεί να ξυπνήσαμε πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως, αλλά….αφήσαμε τις τσάντες στο σχολείο και φύγαμε!!

Πρώτη στάση στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου είδαμε το άγαλμα του Λεωνίδα, περιηγηθήκαμε εικονικά στη στιγμή της μάχης και μάθαμε πληροφορίες για την ιστορία και τα γεγονότα μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Ξανά στο λεωφορείο και…φτάσαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Οι μαθητές μας έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά βασικά αλλά και πιο σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου και να φωτογραφηθούν μαζί τους! Λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες, ζέβρες, ρινόκεροι, κροκόδειλοι, καμηλοπαρδάλεις, λεμούριοι, αρκούδες, πιγκουίνοι ήταν μόνο μερικά από τα ζώα που είδαμε και έκαναν την ημέρα μας τόσο συναρπαστική!

Μετά το Πάρκο…ώρα για ψώνια και φαγητό! Επισκεφθήκαμε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εμπορικά καταστήματα και να κάνουν τα ψώνια τους μαζί με τους φίλους τους και στη συνέχεια να απολαύσουν το γεύμα τους όλοι μαζί!

Αφού τελειώσαμε τα ψώνια μας.. ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής.. τελευταία στάση στα Καμένα Βούρλα για να δούμε το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα..

Η σημερινή εκδρομή αποτέλεσε ένα εξαιρετικό δείγμα βιωματικής εκπαίδευσης για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καρπενησίου, εφόσον καλλιέργησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους, πραγματοποίησαν χρηματικές συναλλαγές, συνεργάστηκαν, εφάρμοσαν κανόνες και προσάρμοσαν συμπεριφορές και φυσικά ένιωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που έζησαν.