“ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ”

Το Μουσείο Βουνού του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Καρπενήσι οργάνωσαν για τη φετινή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζοντας του Γίγαντες του τόπου μου“.

Το σχολείο μας στο πλαίσιο συμμετοχής του στο διεθνές δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, άδραξε την ευκαιρία και έλαβε μέρος με χαρά στον εν λόγω πρόγραμμα!

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας του εργαστηρίου Κηπουρικής και της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου μας στο χώρο του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στην κυρία Λάππα Βασιλική, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και να προσαρμοστούν οι δραστηριότητες του προγράμματος στις ανάγκες των μαθητών μας.

Αφού, λοιπόν, όλα ήταν έτοιμα υποδεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας την κυρία Λάππα, η οποία μας προσέφερε πολύτιμες γνώσεις για τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής, τη βιοποικιλότητα που αυτά υποστηρίζουν, καθώς και τις ευρύτερες οικοσυστημικές υπηρεσίες και αξίες τους, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Λάππα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας!